Найкращі юні хіміки України навчалися з Мобілабом

Найкращі юні хіміки України навчалися з Мобілабом

Проект “Мобілаб” активно працює, незважаючи на літні канікули. 16 серпня лабораторну роботу з фотоколориметрії мали можливість виконати учасники літньої школи для призерів Всеукраїнської олімпіади з хімії. Доцент ЧНУ Юрій Халавка прочитав учням міні-лекцію з оптичних методів аналізу, а потім, при допомозі магістрантки кафедри Загальної хімії та хімічного матеріалознавства Аліни Іванової-Толпінцевої , учні виконали лабораторну роботу по визначенню концентрації барвника в розчині. Для розуміння ролі оптичних методів аналізу не лише в хімії, але й в медицині учні мали можливість ознайомится з роботою пульсоксиметра. який придбано в рамках проекту “Мобілаб”.  Дякуємо за допомогу спонсорам Фонду “Кращим Бути” та за цінні книги –  проекту Лакібукс

З метою професійної орієнтації школярів, пошуку талановитих юних хіміків, підготовки резерву для команди України на Міжнародну учнівську олімпіаду з хімії вже другий рік працює літня хімічна школа. Цього року з 11 по 18  серпня талановитих школярів з усієї України приймає гостинна Буковинська земля. Організаторами заходу є Чернівецький державний університет імені Юрія Федьковича, ТОВ «НВП ЄНАМІН», ТОВ «ХЕМА». 

43 учні, що стали переможцями IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії у 2018 році приїхали до м. Вижниця, щоб повчитися та відпочити. Їх гостинно прийняли у Вижницькій школі-інтернаті імені Назарія Яремчука. Цікаві лекції та практичні заняття підготували наукові співробітники, викладачі та студенти провідних ВНЗів та наукових установ: Інституту високий технологій та хімічного факультету Київського університету імені Тараса Шевченка, Інституту органічної хімії НАН України, ТОВ «НВП ЄНАМІН», НТК «Монокристал», Харківського національного університету імені М. Каразіна, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Київського університету імені Бориса Грінченка.

     

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *