Проведено першу лабораторну роботу із циклу «Хімія кольору та миючих засобів».

Проведено першу лабораторну роботу із циклу «Хімія кольору та миючих засобів».

28 жовтня для учнів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді в Інституті біології, хімії та біоресурсів ЧНУ у рамках проекту «МобіЛаб» (за підтримки БФ «Кращим бути») проведено перщу лабораторну роботу із циклу «Хімія кольору та миючих засобів».
Школярам було запропоновано спектрофотометрично визначити концентрацію харчового барвника (індигокарміну) у розчині. Перед початком роботи учні МАН прослухали невеличкий курс про оптичні методи аналізу, а згодом приступили до виконання.
Інструктори (а ними були студенти-хіміки Ілінчук Олена, Іванова-Толпінцева Аліна та Капарчук Катерина) на практиці показали як користуватися дозаторами та піпетками, як вимірювати оптичну густину розчину за допомогою сучасних матричних спектрофотометрів Ocean Optics, та як графічно описувати залежність оптичної густини від концентрації. Вразила згуртованість школярів та розуміння того, що вони роблять.
Для закріплення матеріалу учням було запропоновано визначити дві невідомі концентрації барвника у розчині, користуючись калібрувальним графіком. З цим завданням вони успішно справилися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *